Loopsheid

Dinsdag 1 februari is dus dag 1.
Website by Kathy
Nu is het tellen en afspraak maken met de dierenarts wanneer er voor de eerste keer zal bloed geprikt worden om progesteron te bepalen. Zaterdag moet ik mee naar dierenarts , oogtesten , want dat is wel belangrijk dat alles in orde is voor ik terug pups krijg. Alles is terug ok !!!!
Tayro is ook gecontroleerd : HD : B , ED : 0-0 , ogen : vrij , Pra 1 & 2 : vrij , Gonio : vrij , Icht : vrij Zijn volledige naam is : Ch. Tayro Two hearts beat as One Of Cay’s Happiness . Hij is een heel sociale , zotte reu . Ook nog heel jong , nu nog maar 18 maand . Op de leeftijd van 16 maand , nog maar juist in intermediare klas op de show in Zwitserland behaalde hij al zijn titel van Kampioen en daarbij werd hij ook nog eens BOB : Best of Breed .
Een loverboy hadden ze al in hun gedachten voor mij. Tayro , mijn speelkameraad . Is ook hier geboren uit Tormenta & Oscar .
Baasje kijkt dikwijls of ik nog niet loops ben , omdat ik niet heb meegedaan met de andere teefjes . Als ik gedekt moet worden , is het belangrijk om te weten wanneer ik de 1 ste dag loops ben om te tellen voor te starten met nemen van bloed . Hihi , ben loops geworden op dinsdag 1/02/’22 , oh en dan nog samen met mijn vriendinnetje Ilaysa . Nu maar hopen zegt baasje dat we niet tegelijk moeten worden gedekt .
In november 2021 mag ik mee naar de show in Zwitserland , dat is wel niet mij favoriete sport , hihi , loop liever op de velden ipv in de show ring . Maar ja , ik doe wel graag mijn best voor baasje . Baasje is happy , we behalen de titel van Zwitsers Kampioen . Ik mag nu voor mijn naam de Ch. zetten.

Op de leeftijd van 1 jaar moest ik testen ondergaan om te zien alles ok met mij.

Oef , baasjes heel content : HD : A , ED : 0-0 , ogen : vrij , Pra 1 - 2 : vrij en Icht : drager (geen pelletjes).

Nu en dan deed ik mee op een show.

Werken voor baasje doe ik met veel plezier , zo behaalde ik mijn werkcertificaat.

De eerste jachtwedstrijd was ik heel onwennig door al de schoten.

Maar op de volgende wedstrijd behaalde ik mijn “Tres Bon”. Hihi , wat ben ik nog jong op die foto’s !!!!

Ik ben dus Moyona , mijn volledige naam is Ch. Reflection of My Life van Flamertingha , een zot , lief spookje . Ben heel graag geknuffeld en werk ook heel graag voor mijn baasje. Als je mijn pa Moyito kende weet je waarom ik zo graag geknuffeld wordt. Ik ben geboren bij vrienden van baasje , Marc en Rita , mijn mama Oonagh is hier geboren. Ze vonden het een goeie match om nestje te doen met Moyito. Zo ben ik geboren. Baasjes moesten een naam vinden voor mij , zo kwam baasje oma op het idee : Moy - van mijn pa Moyito en Ona - van mijn mama Oonagh
Mijn baasje zegt altijd dat ik een speciaal spookje ben . Voor mijn 1 ste nestje hebben ze lang moeten wachten dat ik loops werd. Na mijn nestje deed ik mee met de bende . Joehoe dacht baasje dan wordt ik op juiste moment loops voor 2 de nestje. De bende kwam terug loops in oktober-november . Maar nee , ikke deed nu niet mee.

Dagboek : Moyona & Tayro

Hier kan je alles volgen van begin loopsheid tot vertrek van haar pups. Zie hierboven de knoppen voor de verschillende tabbladen . Veel leesgenot !!!
Baasje gaat met Tayro wandelen en zo eens wat foto’s nemen van hem .
Dag 13 : zondag 13 februari : voor de middag mag Ilaysa eerst haar liefde tonen aan Tayro , baasje denkt dat ze al heel hoog staat , heeft gepiekt . In de namiddag is het rust voor ons allemaal . Vandaag mogen we wat vroeger samen , om 19u30 zijn we wat aan het spelen , ik en mijn loverboy Tayro . Hij weet nu al dat ik een zot spook ben en graag wat rond spring. Baasje heeft haar twijfels of het nog ga lukken , we blijven proberen , maar haha , na kwartiertje is het al zo , gekoppeld . Oei , baasje heeft pijn aan haar knieen , maar liefst 32 minuten waren we gekoppeld .
Dag 12 : zaterdag 12 februari : dierenarts om 8u , ik ben niet happy om terug naar binnen te gaan , ook Ilaysa niet , want ze is ook altijd mee om bloed te laten nemen . Baasje rijdt terug naar labo , zo kunnen we het resultaat vroeg weten . Het is heel druk in het labo , baasje wacht spannend af voor het nieuws . Ze belt zelf naar labo , rond 13u krijgen we het resultaat , mijn progesteron staat nu op 8.26 . Dus ideaal voor natuurlijke dekking. Maar mijn vriendinnetje Ilaysa staat hoger al op 10.50 . Dus eerst een telefoontje naar de dierenarts , want nooit gedacht dat we samen op ons hoogtepunt zouden zijn en we worden beiden gedekt door zotte Tayro . Dierenarts zegt eerst moet Ilaysa gedekt worden doordat ze hoger staat . Baasje laat Ilaysa en Tayro samen , hihi , veel voorspel hebben ze niet nodig , nog maar 2 minuten samen en ze zijn al gekoppeld . Nu moet er zeker enkele uren tussen om terug goeie kwaliteit van sperma te hebben . Om 21u laat baasje mij samen met Tayro in de stalling , op ons gemak zonder pottekijkers. Baasje houdt ons in de gaten. Hihi , ik ben Ilaysa niet , ik hou ervan om eerst wat te spelen en ui te dagen . Op het bed springen wat rond crossen en Tayro maar achter me aan lopen . Na een kwartiertje zijn we gekoppeld en laten we baasje 17 minuten op haar knieen zitten om te helpen , want als we gekoppeld zijn mogen we niet gaan rondspringen of trekken voor weg van elkaar. Nu gaan we rustig slapen , was een vermoeiende dag !!!! En veel plezier hebben we gehad samen .
Dag 11 : vrijdag 11 februari : We zijn terug vroeg op pad , oh nee terug naar de dierenarts . Ik hou toch niet van die prikjes in mijn poot , baasje hoopt dat ik vandaag op hoogtepunt ben , want ik maak graag de reutjes wat zot , hihi , ze wat uitdagen wel achter hekje in huis. Tegen de middag staat mijn progesteron op 6,40 , dus normaal heb ik mijn eisprong gehad , maar wat zal ik nu doen , ofwel ga ik heel vlug omhoog , doe ik een piek of ik kan ook nog traag klimmen . Dus nu is dat moeilijk om te weten voor de dekking. Een natuurlijke dekking kan al vanaf 8 , maar indien het niet zo lukken , want vorige keer was het KI : kunstmatige inseminatie , dan moet ik rond de 10 staan. Neeee baasje , toch niet terug afspreken voor bloed te prikken morgen .
Dag 9 : woensdag 9 februari : ik moet vroeg mee met de auto samen met mijn vriendinnetje Ilaysa. Ai , ik krijg een prik in mijn poot , er wordt wat bloed genomen. Ik krijg ook een vaccin tegen herpes . We rijden door naar het labo , normaal tegen de middag weet baasje resultaat. Oei , ik sta nog heel laag , progesteron 3.35. Baasje is aan het werk , ik mag buiten ravotten , wel niet bij mijn vriendjes Tayro en Origy , dat zou misschien wat te leuk zijn.
Dag 14 : Ik en Ilaysa met onze loverboy Tayro hebben een tof valentijn gehad !!!
De week erop worden er 2 nestjes geboren van Tayro bij vrienden , nestje van 6 pups en van 7 pups . Heel leuk nieuws. We hopen het en duimen dat het is gelukt. Nu is het een 4-tal weken wachten voor de echo en hopen dat we goed nieuws dan kunnen melden.