Website by Kathy

Dagboek : Tormenta & Oscar

Dag 4 : donderdag 6 augustus , amaai de kar ligt al goed vol , baasje gelukkig dat alles terug in orde is op zolder , ze zeggen : “een koe zou zijn

kalf niet vinden “. Weg naar containerpark .

In de namiddag moet baasje naar begrafenis van een goeie vriendin van baasje oma.

‘s Avonds komt de dierenarts langs want baasje vertrouwt het niet van mijn laatste tepels , ik moet medicatie nemen tegen ontsteking ,

want is pijnlijk.

Gelukkig kan het geen kwaad voor mijn kleintjes.

Er wordt tussenin ook bloed genomen van Moyona , ze gaat maar traag omhoog.

Dag 3 : baasjes zijn druk aan het werk hier aan ons huis , baasje Ivo bezig met de stalling te voegen , whaaw zal mooi zijn. En mijn ander baasje zit op zolder , oh alles dat ze niet meer nodig hebben wordt afgehaald voor naar containerpark. Tis de moeite !!! Ik zorg intussen voor mijn spookjes , want de melkbar weten ze goed zijn. Iedere avond worden ze gewogen en baasje verschiet dan hoeveel ze omhoog gaan.
Dag 2 : baasje moet zich vroeg klaarmaken , want vandaag moet ze naar de dierenarts met Moyona , eerste keer bloed nemen voor progesteron . De nacht is heel goed gegaan , ze drinken goed allemaal. Baasje voelt dat er verdikking zit bij mijn laatste tepel , ze moet het in de gaten houden , want de pups hebben veel keuze en zo worden de laatste tepels niet leeg gezogen.
Dag 1 : maandag 3 augustus , de eerste nacht is heel goed meegevallen , ik zorgde heel goed voor hen en gaf veel melk . Baasje slaapt naast mij om alles goed in de gaten te houden. Ze blinken in hun vel zegt baasje , want ik heb er maar 4 en was ze constant. Ben wel nog wat moe van de bevalling .
Mijn kroost Dag 64 : zondag 2 augustus , ben heel onrustig vanmorgen , binnen - buiten , gaan graven , gaan rondlopen , hijgen , in mand zitten , … weet niet goed wat ik wil . Ik zeg goeie morgen aan baasje oma en ik spring op , oei ik verlies slijm en denk dat mijn water is gebroken. Nu is het afwachten wanneer de persweën gaan beginnen . Plots ziet baasje mijn buikje samen trekken , ze zeg we gaan best in de werpkist ons gaan installeren. Om 11u15 krijg ik al ferme persweën , baasje helpt mee met de pup die eruit wil , de navelstreng met placenta blijft nog wat zitten , baasje helpt mee. Oh het is een meisje , ze weegt 420 gr , das een heel mooi gewicht en krijgt het lintje aan haar hals Turqioos/zilver , de teefjes is het altijd met zilverdraad erbij omdat je op de foto’s dan vlug onderscheid kan zien. Een dikke 10 minuten later beginnen de persweëen alweer , das vlug. Dus om 11u50 wordt er een reutje geboren , een ferm dik bolleke, hij weegt 545 gr en kleurlintje Turqioos. Nu een kleine rustpauze , ze kan haar 2 spookjes al eens goed wassen. Ze vinden ook al meteen de melkbar. Dat buikje gaat terug op en neer. Er kondig zich terug een pup aan , om 12u50 een reutje die maar liefst 580 gr weegt, bandje paars , baasje Ivo heeft het kleur gekozen. Nu terug wat genieten met mijn spookjes. Na een uurtje komt er terug eentje piepen , teefje van 500 gr , kleur lintje paars/zilver. Baasje ziet erna terug buikje samen trekken , maar komt geen pup meer , dan eens rechtstaand en goed voelen. Dierenarts opgebeld of hij wilt langskomen voor controle, hij voelt ook niets meer . Heb maar een klein nestje maar wel ferme bollekes.
Baasje ververst alles in de werpkist , zodat ik een vers bedje heb om te genieten met mijn pups . Het geboorte kaartje is heel mooi gemaakt door baasje oma.
Nu het leuke en minder leuke voor baasje , iedereen opbellen . Veel gezin krijgen ontgoocheling dat ze geen pup hebben van mijn , sorry maar we weten dat niet vooraf.

Dag 6 : zaterdag 8 augustus , baasje zoekt oplossing voor mijn pups , want ze piepen maar door .

Ze worden verhuist van veranda naar de living en ook op handdoeken , is nu ietsje beter.

Dag 5 : vrijdag , oh de week is terug bijna voorbij, vandaag wat genieten in de tuin , want het is heel warm .

Mijn beerkes hebben ook enorm veel last , enorm veel piepen , want ze weten niet waar liggen.

Baasje legt een katoenen deken , das al stukken beter.

Ik mag me lekker verfrissen in het zwembad samen met mijn vriendjes. Zo leuk !!! Triana zwemt ook heel graag.