Website by Kathy

Dagboek : Tormenta & Oscar

Dag 6 : Maandag 25 mei : oeps , ik moet mee met de auto naar de dierenarts , ik ga daar toch niet graag mee naar binnen , is ook nooit leuk. Ik krijg een prikje , de herpes vaccin.
Loopsheid Woensdag 20 mei : oh kijk eens , ik ben loops .
Dan maar op zoek naar een loverboy voor mij , eerst misschien terug met Origy , maar baasje wilde eens een andere combinatie met mij. Oh met Leo zou het een prachtige combinatie zijn , maar nee terug geen geluk , door de corona kan er nog altijd geen sperma opgestuurd worden. Oh , wat zijn het zware dagen om te zoeken naar de juiste match met mij , hihi , ben ik dan zo een moeilijke. Baasje wilt dat de reu ook voor zeker bijna alles vrij is en een super karakter heeft. Oscar heeft baasje al een paar keer gezien op de show en hij viel hen meteen al in het oog door zijn zot karakter , hij was tegen iedereen vriendelijke ook in de ring tegen andere goldens. Dan maar contact nemen en navraag doen , baasjes van Oscar meteen akkoord dat hij mijn loverboy mag zijn.
Er werd een hele tijd getwijfeld of ze al dan niet dit jaar terug een nestje gingen doen met mij , na navraag bij dierenarts of het niet te vroeg was , zeiden ze dat ok was omdat er meer dan een jaar tussen zit.
Hallo, hier ben ik dan met mijn verhaal . Baasje had eventjes geen tijd om voor mij te typen , want mijn vriendinnetje had haar zotte spookjes en alle aandacht gingen naar hen , niet dat ik vergeten was hoor , mij hebben ze ook al gans de tijd in de watten gelegd.
Ik ga me eerst eventjes voorstellen , ik ben dus Tormenta , baasjes hadden mijn mama Babylon gezien bij onze vrienden in Spanje waar ook Legolas woont . Das de papa van Oraya en Origy . Ze waren op slag verliefd op Babylon en wilden heel graag een pup van haar . Zo kwam ik naar Belgie samen met mijn vriendinnetje Ilaysa . Ik kreeg de naam Tormenta , dat betekend “storm” . Op de leeftijd van 1 jaar werden mijn heupen en ellebogen en ogen gecontroleerd , of alles in orde was voor een nestje te mogen doen met mij. Baasjes heel content want ik ben op alles vrij. HD : A , ED : 0-0 , ogen -pra1/2 : vrij , icht : vrij In mei 2019 kreeg ik mijn eerste nestje samen met mijn loverboy Origy , we hadden samen 9 pups. Samen met baasje heb ik mijn werkattest behaald en in de showwereld ben ik Kampioen van Zwitserland. Ik ben in de tuin actief als ik maar een tennisbal krijg , maar ik huis kan ik heel dicht tegen mijn baasjes aanleunen om geknuffeld te worden.
Dag 9 : donderdag 28 mei : na veel weg en weer chatten en proberen alles te regelen voor gekoeld sperma te laten afkomen van Oscar is het uiteindelijk gelukt. In Frankrijk werken ze niet met een dierenarts , de fokkers moeten zelf zorgen voor een kit en dan zelf afnemen en mengen en versturen. Eerst krijgen we te horen dat er geen kits meer voorhanden zijn , dat het een week kan duren , we voelen de grond al onder onze voeten wegzakken. Ze nemen contact met andere fokkers in de buurt om te vragen voor een kit en oef , ze vinden een kit bij vrienden op 2u van hen vandaag. Ze halen de kit en wachten op nieuws hoeveel progesteron . Ai , das niet leuk , ze prikt in mijn pootje , ze nemen wat bloed , ook wordt er een swap genomen . Zo kunnen ze nagaan wanneer ik een eisprong doe. Tegen 11u weten we al uitslag , progesteron is 3.60 , nog laag , maar toch contact met fokkers van Oscar dat het sperma verstuurd mag worden , want dierenarts denk zal in het weekend zijn en het versturen kan maar ten laatste op donderdag dat het op vrijdag bij dierenarts is , versturen de maandag kan niet want is verlengd weekend.
Dag 12 : zondag 31 mei , is hier druk want Ilaysa wordt onrustig , zal vandaag te doen zijn , de bevalling. In de namiddag begint de bevalling , het duurt maar liefst 7u , veel kleine spookjes die bij haar liggen , 11 pups. Wij kijken mee aan de vliegendeur. Oeps , tis baasje Ivo vandaag die meegaat met mij naar de dierenarts , want vanavond terug een 2 de KI , is heel vlot gegaan en terug super kwaliteit.
Dag 11 : zaterdag 30 mei , moet terug vroeg op want ik moet naar dierenarts maar nu niet voor een prik , maar voor de officiele oogtest die iedere keer moet worden gedaan om een nestje te hebben. Oef , ben terug van alles vrij. Oh nee , moet nu vandaag al 2 keer naar de dierenarts , ze zeggen we gaan vanavond zeker al een KI doen , niet wachten op de uitslag , want voor het beste kwaliteit van de sperma te hebben. Baasje kijkt verbaasd als de dierenarts de sperma optrekt in een spuit , de sperma is knalgeel , wat is daarmee gebeurt . Ze vertelt dat het de oude manier is om te mengen voor te koelen met vers eigeel . Oei , ze lachen , ik ga kanaries krijgen dan . Sperma is super kwaliteit en grote hoeveelheid. Eerst moet ik heel stil blijven staan op tafel voor prikje en dan de inseminatie , baasje kan alles volgen op scherm tot in de baarmoeder. Nu mogen we naar huis en wachten op resultaat van het bloed en hopen hoog genoeg . Ik mag rusten , want dat is belangrijk na KI. En ja hoor , prog staat op 9.68 , dus goed tijdstip geweest voor KI.
Dag 10 : vrijdag 29 mei , verlossend berichtje , de sperma gekoeld is goed aangekomen bij de dierenarts en wordt daar verder koel bewaard. Hier wordt het ook spannend want mijn vriendinnetje Ilaysa nadert haar bevalling , ze hebben er veel gezien op de echo . ‘s Avonds moet ik terug naar de dierenarts voor bloed te laten nemen en swap. Om 18u30 nieuws , progesteron staat op 4.79 , oeps ik ga traag omhoog.