Placeholder image


Als u graag meevolgt over de pups , klik dan de week die u wilt volgen  , veel leesplezier !!!  

Dagboek Rina & Tayro

3 weken oud

Dag 21 : maandag 01/05/'23 : oh , een dagje verlof voor baasje , eerst wat langer blijven liggen denkt ze , maar wij denken daar anders over , we willen naar buiten , pipi doen . Baasje laat ons buiten en dan terug in mandje , we gaan toch nog een tukje doen .
Het is een feestdag , baasje gaat kijken in de tuin achter de meiklokjes voor oma , oh toch een paar gevonden die al klokjes hebben want ze zijn laat door het slechte weer.
Vandaag is het ook fotosessie voor mijn pups . Ze zijn heel flink !!! 
Baasje werkt ook wat verder in de tuin , maar geniet ook om wat foto's te nemen met de mooie lente bloemen . Tayro zit graag voor de lens .
Hun papje is iedere keer heel vlug op , ze eten nu 3 x per dag en dan nog een dessertje aan de melkbar , ik lig dan wat bij hen , maar niet voor lang , want ik ga dan graag mijn pootjes rekken bij mijn vriendjes in de tuin. 

Dag 22 : terug een zware werkdag voor baasje , veel hondjes komen nu naar salon , omdat ze hun vacht verliezen omdat het iets warmer wordt ,
baasje geniet ervan om ze mooi te maken .
's Avonds slaapt baasje terug na 3 weken in haar eigen bed , ik slaap bij mijn vrienden in mijn mand en mijn kroost is heel flink 's nachts . 

Dag 23  : woensdag 03/05/'23 : baasje heeft het heel moeilijk en ook oma , ze moet vroeg weg met mijn pupje multi naar de dierenarts , ze hebben een zware beslissing genomen . Ze laten haar inslapen , na 3 weken te proberen en hopen dat het beter zou gaan , zien ze geen betering .
Ze willen niet dat mijn pupje zou afzien .
Het is heel hard om zo een beslissing te nemen , ook het moment dat baasje met haar vertrekt , sta ik te janken aan de deur , dat is hartverscheurend voor baasje .
Mijn pupje heeft verschillende symptomen , de dierenarts denkt zuurstof te kort gehad bij de bevalling , want het was zij die niet meteen wilde ademen en helemaal donker groen was .
Baasje zegt een nestje hebben is niet altijd in alles geluk hebben , dikwijls ook verdriet . Het was de rest van de dag geen leuke dag om te werken voor baasje , alles liep niet zoals het moest.
Nu maar hopen dat mijn andere spookjes het verder goed blijven doen , want jammer genoeg kan niemand kijken hoe het binnen hen is .      

Dag 24 : donderdag 04/05/'23 : mijn kroost begint al meer rond te lopen in de veranda , ze gaan ook al eens op de vloer .
Baasje zet hen af en toe eens in de plasbak , dat is een bak met een stuk kunstgras in om zindelijk te leren.
En ja hoor , reutje fluo heeft al een plasje gedaan erin , whaaw !!! 

 

Dag 25  : vrijdag 05/05/'23 : Mijn spookjes eten al goed uit hun potjes , beetje bij beetje als ze groeien worden ze hoger geplaatst beter voor hun pootjes .

 

 Oef zegt baasje , het weer zal toch beter zijn vanavond dan dat ze hadden gezegd.
Want baasje mag vanavond gaan met Tayro voor een fotosessie met de boshyacinten die nu mooi in bloei staan .
De eerste foto's doet hij heel goed zijn best , dan kijkt baasje om haar bloes uit te halen , oeps wat horen ze plots een plons , oh nee , Tayro heeft op zijn koussevoeten vertrokken naar een modderplas , hij komt er zwart uit , fotosessie nog maar begonnen .
Baasje is heel boos,  meteen naar de auto en proberen met water en handdoek het zwart af te krijgen , het lukt voor een beetje . Ze weet dat het laat zal zijn dus gedacht om hem zeker niet meer te wassen na de sessie want hij doet mee op show morgen.
Maar toch nog laat met emmer water hem afspoelen kan toch zo niet in de ring staan.  

Dag 26 : zaterdag 06/05/'23 : na het ochtend ritueel mogen Ilaysa en Tayro mee naar de auto , oh zo leuk Marc komt ook mee met Togo voor de show . 
Oma blijft thuis om te kijken voor mij en mijn pups .
De show is heel slecht gegaan , Tayro had er helemaal geen goesting in , te moe van de late fotosessie ofwel omdat baasje wat boos was op hem .
Baasje was dus vroeg terug van de show , oma had mijn pups al voor de eerste keer eens buiten gelaten op de koer . Ze mogen ook al eens buiten eten . 
 

Nu baasje toch vroeg thuis is , haalt ze alles van de zolder om hun speelpark te maken , zo kunnen ze daar dan spelen en ook binnen en buiten lopen , ze zie mij dan ook lopen en al mijn vriendjes in de tuin.
Vanavond is het wel al te laat om daar nog te spelen , maar is toch al allemaal gereed.
 
 

Dag 27 : zondag 07/05/'23 : vandaag 2 de dag show , maar nu gaat baasje alleen met Ilaysa en Tayro , oh nee, het regen heel hard om naar Gent te rijden , baasje en de hondjes zijn doornat om binnen te gaan in de hallen.
Tayro was terug de oude en heeft het super gedaan , 1 ste in kampioen klas en daarna het Reserve cac en reserve cacib punt behaald . Ilaysa 3 de in kampioen klas. 
De show was vroeg gedaan , dus baasje was vroeg thuis .
Oh mijn spookjes mogen op verkenning gaan naar hun nieuw speelpark; Ze vinden het leuk !!!