Placeholder image


Als u graag meevolgt over de pups , klik dan de week die u wilt volgen  , veel leesplezier !!!  

Dagboek Rina & Tayro

6 weken oud

Dag 42 : maandag 22/05/'23 : oh , het verlengd weekendje is alweer voorbij , baasje moet werken .
De reutjes staan allebei wat zot , want Romyna is rond haar hoogtepunt , ze maakt ze dan ook zot , maar nee ze mag niet gedekt worden .  

Dag 43 : oeps , belangrijke dag vandaag , de puppy test wordt gedaan .
Er komt iemand om dat te doen , want baasje en oma mogen dat niet zelf doen , mijn pups zijn hen gewoon.
Dat zijn allemaal kleine oefeningen om te zien hoe ze reageren op een plaats waar ze nog niet zijn geweest en elk apart , zo geen steun van elkaar.
Ze reageren dan ook heel anders als ze plots alleen zijn.
Er wordt gekeken hoe ze reageren op geluid , bewegend voorwerp , een apport , kijken voor dominantie en verzet , hoe zelfstandig ze zijn , hoe ze reageren naar de mens ,
die voor hen vreemd is .
Whaaw , baasje heel  content , ze deden de test allemaal heel goed , wat verschillende karakter , maar das heel goed , daarna wordt er besproken wie bij welk gezin het beste past , nu zal het spannend wachten zijn voor mijn toekomstige eigenaars van mijn spookjes , baasje zal hen dan advies geven over mijn pups , maar ze kiezen wel zelf .
Daarna allemaal terug mee naar binnen , wat spelen met mij , maar ze mogen niet meer zuigen , ik wil dat niet meer , ze bijten dat doet pijn.
Oh , Tiesj ligt in hun mand , haha , ze hebben hem gezien , spelen !!! 

Dag 45  : donderdag 25/05/'23 : oh mijn spookjes moeten wat vroeger eten vanavond want er mogen geen eetresten meer zitten in hun mond voor straks , de dierenarts komt. Haha , wat zijn de reutjes kleinzerig , ze piepen voor hun chip , tis natuurlijk ook een dikke naald die wordt geprikt.
Ze worden gevaccineerd , gechipt en dna afgenomen , ook een volledig check up : tandjes , oren , hartje en eens zien of het echte reutjes zijn.  

Dag 47 : zaterdag 27/05/'23 : Marc is er met Togo , hij wordt mooi bijgeknipt want baasje en Marc gaan op show morgen . Tayro en Ulysa mogen mee. 
Yihaa, er wordt nieuw speelgoed uitgehaald voor mijn spookjes. 
Baasje wilt vandaag dat al mijn vriendjes er terug picobello uitzien , allemaal passeren ze de trimtafel .
Voor mij wordt het vrijdag samen met mijn pups . 
Wanneer het avond is mag ik altijd meehelpen om mijn pups naar de veranda te doen , ze lopen dan mee en dan nog wat ravotten voor ze gaan slapen , intussen maakt baasje terug alles proper voor de volgende dag . 

 

Dag 48  : zondag 29/05/'23 : vandaag zijn baasje en Marc naar Wieze op show .
Oei , de show valt enorm tegen , in 1u15 keurt hij maar liefst 37 goldens .
Hij kijkt alleen maar maar naar wie hij kent , Tayro wordt zelf niet bekeken , zo jammer .
Ulysa doet het goed , baasje content met 1 ste uitmuntend . Zo is baasje vroeg terug thuis , samen met oma wat bezig met mijn pups veel foto's nemen in de tuin .