Dagboek : Oraya & Leo

Website by Kathy
Nu beginnen ze te tellen vanaf de geboorte :
Dag 1 : In de vroege ochtend maak ik contact met mijn pups ,hen wassen , ze worden rustiger. Baasje zorgt eerst dat ik eens recht sta en ga plassen buiten . Mijn pups liggen in de wasmand zodat baasje alles ververst , ik wordt ook fris gemaakt . Oh , zalig met mijn kleintjes , nu kan ik beginnen te genieten van hen en voor hen te zorgen , ben wel nog heel moe. Mijn vriendjes bekijken alles , maar ik zeg hen dat ze op afstaan moeten blijven , zijn mijn kleintjes.
Dag 6 : vrijdag 2/07 : mijn pups zijn al veel verandert en iedere dag worden ze gewogen om te zien of ze bijkomen , dan moeten ze in de wasmand want baasje ververst dan de werpkist , alles lekker fris en vers voor mij. Na het werk gaat baasje oefenen in hondenschool voor volgende week de socialisatie test te doen met Tayro en Triana.
Dag 5 : slapen en eten de ganse dag door , ik ga nog niet lang weg van bij mijn spookjes want klein spookje Usha komt graag kijken en je weet maar nooit dat ze te dicht komt van mijn kroost.
Dag 4 : woensdag 30/06 : hun buikje wordt goed gevuld , vanaf baasje hun vast hebben dan zoeken ze al om hun flesje te krijgen , maar ze zuigen ook wel bij mij , mijn melk komt goed op gang nu .
Dag 3 : baasje heeft tijdens de nacht en dag om de 3u flesje melk , ze zijn bijgekomen in gewicht , oh das goed , mijn pups doen het goed .
Dag 2 : maandag 28/06 : baasjes moeten werken vandaag , maar oma houdt mij en mijn pups goed in de gaten . Reutje Fluo is heel stil , ligt veel apart . ‘s Avonds slaat het noodlot toe , reutje Fluo reageert niet meer , baasje wrijft enorm met hem terwijl ze belt met de dierenarts , meteen vertrekken baasjes . Met een bang hart laten ze hem bij de dierenarts , hij wordt in de couveuse gelegd met warmte en veel zuurstof , hij ademt heel oppervlakkig . Na een 2 tal uurtjes krijgen we slecht nieuws te horen , mijn pup is gestorven . Wat de oorzaak is weten we niet , het kan vanalles zijn . Wat is het leven hard !!! ‘s Avonds heeft baasje flesje melk aan de 2 pups die wat zijn afgevallen in gewicht , want door de keizersnde komt niet alles vlug op gang.

Geboorte

Dag 62 : Zaterdag 26/06 : Ik ben vannacht wat onrustig geweest , niet weten waar ik goed kon liggen . Baasje had me goed in de gaten wat ik deed.

Overdag in de tuin putten graven en ook in mijn mand mijn nest maken . Goesting om te eten was er niet veel .

Baasjes waren bezig met werkjes te doen in huis met wel een oogje op mij.

Dierenarts op de hoogte gebracht , voor 16u moest er al verandering zijn vandaag . Hihi om 15u50 breekt mijn vruchwater , baasje mag opkuisen .

Weet niet goed waar ik wil zijn of in mijn mand of buiten gaan graven in mijn put.

Rond 19u ziet baasje mijn buik een poaar keer samen trekken , het gaat beginnen ,

oeps nee het is vals alarm , daarna geen tekens meer.

Er mag maar 4u tussen zijn na het breken van mijn water.

Ik moet veel rondwandelen , maar niets helpt.

Contact terug met de dierenarts , het duurt al veel te lang.

Oh nee, ik moet mee met de auto , eerst op de loopplank want mijn buikje is te dik.

Bij de dierenarts krijg ik een prikje en ben in dromeland .

Bij het wakker worden tonen ze me mijn kroost , ik heb 4 reutjes en 1 teefje .

Zijn al actieve spookjes .

Ik ben nog heel erg suf , maar mag mee naar huis samen met mijn pups.

Thuis ligt ik lekker zacht in de werpkist , baasje weegt eerst mijn pups en ze krijgen allemaal

een lintje aan .

Allemaal een goed geboorte gewicht, tussen de 400 gr en 520 gr .

De reutjes zijn paars , orange , fluo en fushia en teefje is turqioos.

IK laat baasje zorgen voor mijn pups om te laten zuigen , maar lukt nog niet goed.

Gans de nacht waakt baasje , maar mijn pups piepen enorm ,

zuigen gaat nog niet goed en ik slaap voort.