Website by Kathy

De bevalling :

Dag 60 : dinsdag 6 september : baasje zegt dat ik een beetje een daling heb gehad in temperatuur maar niet zoveel , dus is afwachten of dat correct in voor aankomende bevalling. Ben vannacht terug wat onrustig geweest . Baasje zegt tegen oma om me goed in de gaten te houden , maar ik mag wel gaan graven in mijn put buiten in de tuin , is goed om weeen op te wekken. Baasje gaat aan het werk , ze vraagt regelmatig wat ik aan het doen ben , oma zegt dat ik heel rustig ben , dus zal zeker nog niet voor vandaag zijn. Om 17u gaat de laatste hond weg uit het salon , oma zegt juist dat ik heb gesprongen met pootjes op de kastr om wat pickenikken te eten , want ik eet al 2 dagen niet meer , wil niets , maar een pickenik gaat er toch wel in. Voor de rest ben ik nog rustig. Baasje zegt tegen oma om eerst tas koffie te drinken en dan zal ze nog wat vriendjes van mij wassen. Tormenta wil eventjes haar pootjes gaan strekken in de tuin. Dan hoor baasje haar blaffen , ze wilt terug naar haar pups. baasje doet deur open van stalling war ze naar buiten kan langs achteren en zie in haar ooghoek mij liggen in een mandje te trillen , oei dat is niet juist , toch de weeen gestart zo plots . Ze roept naar oma om te komen , al mijn vriendjes staan rond me en willen niet weg. Baasje komt bij mij kijken en ik kijk naar beneden en ligt te schudden , wat ziet baasje onder mijn buik een pup , oh nee, baasje is in paniek , ik heb alleen mijn eerste pup gekregen en dan ook alles alleen gedaan , navelstreng en nageboorte alles is opgekuist. Mijn eerste pup geboren rond 18u in mandje in de stalling. Baasje probeert me recht te krijgen want ik moet mee naar binnen in huis , ze lokt me mee met mijn pup. Vlug de pup droog wrijven dat hij geen koud krijgt. Ik ga meteen in de werpkist liggen maar kijk naar mijn pup , hij wordt gewogen en krijgt het fushia lintje aan : reutje 315 gr. Baasje zit naast me in de kist en ziet meteen mijn buik terug samentrekken , pup nr 2 is al in aantocht. Ben dus juist op tijd binnen in huis. Om 18u15 reutje 305 gr , donkerblauw lintje . Das een bruintje , hihi , moet toch iets van kleur zijn , he.
Dag 1 : woensdag 7 september : oh , zegt baasje ze kunnen nogal piepen jouw pups . Als ze me niet vinden dan laten ze zich goed horen , dan moet baasje rechtstaan en ze dicht bij mij leggen.
Dag 2 : donderdag 8 september : baasje is druk bezig in haar salon, de hondjes mooi maken. Ik lig heel graag bij mijn pups , baasje zegt dat ik er heel goed voor zorg. Heb wel niet graag dat er een vriendje komt kijken , dan pruttel ik tegen.
Dag 3 : vrijdag 9 september: het was gisteren een moeilijke dag voor baasje en mij, rond de middag komt baasje kijken of alles ok is en hoort enorm veel piepen , ze neemt teefje fushia op en dacht meteen misschien krampjes en dat ze moeilijk kaka kan doen , ze wrijft en ze doet kaka. In de namiddag is ze wat rustiger . Maar rond 17u piept ze terug heel hard , het gaat door merg en been. Baasje belt meteen de dierenarts op of ze direct mag afkomen dat het niet goed is met mijn pup. Ze vertrekt meteen maar ik ben boos , sta aan de deur. Oma probeert me te sussen en maakt een schijnbeweging met een andere pup van mij zodat ik terug rustiger wordt. Teefje wordt grondig onderzocht en ook echo gedaan , jammer genoeg kan dierenarts haar niet helpen en wordt de harde beslissing genomen om haar in te slapen. Baasje heeft het moeilijk , maar probeert meteen mij te troosten .
Dag 4 : zaterdag : altijd wat klusjes te doen in huis , maar ook voelde aandacht voor mij en mijn vriendjes . Ik blijf ook al eens zitten om melk te geven , maar baasje en oma moeten dan goed kijken want wanneer ik wil gaan liggen zitten mijn spookjes onder mij vast. Tayro en Oraya worden mooi getrimd want ze mogen na lange tijd terug naar show .
Dag 5 : zondag 11 september : baasje vertrekt vroeg naar de show in Genk , maar zorg eerst dat alles ok is met ons. Baasje oma zal zorgen en ook ons vriendinnetje Kiara komt helpen , wat is zij lief voor ons allemaal . Oh , baasje is al kort na de middag terug thuis . Nu mogen mijn kleintjes hun beste kant laten zien , maar dat gaat nog heel moeilijk want ze zien en horen nog niet. Ze liggen ook niet stil voor de foto. Iedereen week gaat baasje op zondag hun fotoke nemen elk apart. Wel dan nog niet 1 week maar in de week ‘s avonds gaat dat moeilijk. Tiesj wil ook op de foto.
Dag 6 : maandag 12 september : een nieuwe week , terug aan het werk voor mijn baasje. Terwijl mijn kleintjes genieten van een rond buikje na de melkbar. Wat een mooie hemel vroeg in de ochtend. Baasje doet ‘s avonds nog een fotosessie met mijn loverboy Tayro .
Eerst wat pauze , maar toch niet voor lang , om 18u52 wordt er nog een reutje geboren met kleurtje rood n 255 gr. Oh nee, zegt baasje , toch niet teveel reutjes , want op de puppy lijst staan er veel mensen voor een teefje en niet veel voor een reutje. Al de toeschouwers zijn ook van de partij , maar Ulysa en Tiesj zijn aan het genieten.
Om 19u21 terug een reutje , 310 gr en krijgt kleurtje groen fluo, kort erna zijn de persweeen daar alweer , yihaa baasje is content het eerste teefje is geboren om 19u36 en krijgt het lintje Fushia aan, ze weegt 295 gr. Nu wat pauze want ben heel erg moe . Na een uurtje komt er terug eentje te voorschijn. Om 20u40 een reutje 345 gr en kleurtje geel.
Nu is het terug wat afwachten voor de volgende , ik ben doodmoe en valt in slaap met mijn kleintjes. Om 21u18 moet ik terug wat persen , want reutje komt eruit en weegt 325 gr, dat is geel fluo. Oeps , de weeeen zijn daar al . Om 21u41 een reutje die 340 gr weegt en kleurtje licht blauw. Baasje ik wil wat slapen , ik moet eens rechtstaan en eventjes mee naar buiten . Baasje voelt dat er zeker nog inzitten. Om 22u01 oh toch nog een teefje 305 gr, en lintje rood. Om 22u45 terug een reutje die weegt 335 gr en lintje licht geel . Als we goed geteld hebben op de rx foto dan zijn al mijn pups geboren , 8 reutjes en 2 teefjes . Baasje begint al alles te verzamelen om dan mijn werpkist schoon te maken en alles te verversen , tussenin houdt ze me in de gaten of ik nog weeen krijg. Maar alles blijft stil , ik zorg voor mijn kroost. Ik moet nu eventje uit de kist en mijn pups ook alles wordt gereiningd en vers bedje dat zal zalig zijn. Baasje voelt nog eens en alles is leeg , dus ik mag terug slapen nu en zorgen voor mijn pups aan de melkbar , ben een trotse mama met haar kroost.
Nu keert de rust terug in huis en gaat iedereen slapen want is al nacht . Baasje gaat terug liggen op de zetel om te waken voor mij en voor Tormenta .