Website by Kathy

Mijn pups zijn 1 week oud

Dagboek : Moyona & Lewis

Dag 7 : zondag 18 oktober : vandaag zijn de pups 1 week oud , baasjes denken na wat ze gaan doen van thema voor de pagina foto’s van fotogeniek. Iedere week worden er foto’s genomen van iedere pup apart hun kopje . Het is herfst , zo denken ze aan pompoenen . Alles wordt klaar gezet en de fotosessie kan beginnen . De 2 jongsten zijn wat jaloers dat mijn pups aandacht krijgen , zo op het laatste ook paar foto’s van hen , hihi ze kunnen niet goed meer bij de decoratie.
Dag 13 : baasje gaat met oma met Triana en Tayro eens naar de markt hier niet ver , ze moeten nog veel leren en nu door de corona is er niets te doen . Ze doen het heel goed. Vandaag is een dag met emoties , papa van baasje Kathy is 2 jaar overleden. Het is een zware week !!! In de namiddag schildert baasje verder en kijk ook voor ons allemaal , dat we veilig zijn en veel spelen. Ik ben al veel buiten bij mijn vriendjes om te crossen , maar vergeet wel niet op tijd melk te gaan geven. Iedere avond is het knuffel momentje met mijn pups , als 1 voor 1 op de weegschaal moet . Ook zijn de nageltjes al geknipt , amaai tel maar 18 nagels per pup x 10 , oeps baasje weet wat doen.
Dag 12 : vrijdag 23 oktober : baasjes werken en in de namiddag probeert ze wat verder te werken in de stalling , schilderen . Zo proberen ze hun gedachten wat te verzetten . Mijn spookjes groeien als kool zegt baasjes .
Dag 11 : donderdag 22 oktober : baasjes hebben een zware dag om te werken , veel verdriet hier in huis voor Moyito , iedereen mist hem , ook ik en mijn vriendjes . We zijn verloren in huis .
Dag 10 : woensdag 21 oktober : baasjes zijn ongerust , mijn papa Moyito heeft al 2 dagen geen eetlust , anders staat hij al meteen te kijken wat hij zal krijgen en nu wilt hij plots niets. Baasje denkt is misschien wat niet in form . Toch heeft de dierenarts gisteren avond eens komen kijken , want hij is wat suf ook. Bij hem te onderzoeken hoort hij zijn hart snel kloppen . Hij neemt ook bloed af . Hij zegt misschien beter morgen naar hart specialist gaan voor een echo. Baasjes proberen hem te vertroetelen , want hij is zo graag gezien. Ik ben eventjes uit de werpkist en wie gaat er voorzichtig eens kijken naar mijn pups , Tayro vindt het leuk .
Dag 9 : vandaag is de papa van baasje Kathy zijn verjaardag , ze willen die dag eer houden , want hij is nu 2 jaar overleden . Zo na het werk is baasje pannekoeken aan het maken , oh , wat ruikt dat lekker , zit al klaar op de eerste rij. De zussen komen een pannekoek eten samen met baasje oma, en daarna nog eens naar kerkhof. Wij zijn allemaal heel flink , want is toch een emotionele dag. ‘s Avonds terug allemaal op de weegschaal , baasje content dat ze allemaal goed vooruit gaan . Oh , alles weer lekker fris.
Dag 8 : maandag 19 oktober : werkdag voor de baasjes . Ik zorg heel goed voor mijn spookjes , ga af en toe eens mijn pootjes rekken , maar zorg wel dat ze voldoende melk krijgen en dat ze proper zijn . Mijn werpkist is picobello.
Baasje stuurt nog een sms avond ervoor naar dierenarts voor het hart , want hij kwam volgende morgen om zijn hond te trimmen. Hij belt meteen en zal morgen luisteren zegt hij. Baasje heeft hem gans de nacht goed in de gaten . ‘s Morgens wordt er geluisterd , dierenarst zegt , ik hoor heel moeilijk zijn hartslag , we gaan meteen echo doen . Oma helpt mee om Moyito in auto te doen , ik vertrek met een bang hartje . Het wordt een uitgebreid onderzoek , echo hart : niets aan te zien . Echo buik : geen vocht. Dan na veel prikken nemen ze wat bloed en wat zijn de waarden slecht , zijn nieren doen geen juiste stofwisseling meer . Dan maar terug prikken voor een infuus , na veel miserie lukt het . Baasje wilt Moyito mee naar huis met infuus. Thuis ligt hij rustig , na een tijdje komt hij zelf terug recht , oh nee , infuus schiet eruit . Dierenarts komt en zegt we gaan niet terug prikken heeft al bijna 1 l gehad , vanavond evolueren. Baasje moet werken en baasje oma houdt hem goed in de gaten , ik zorg voor mijn pups en ga af en toe bij mijn papa Moyito kijken. Om 16u30 is baasje Ivo thuis , hij gaat bij Moyito zitten samen met mij . Plots roept baasje Ivo , niet goed met Moyito , ons beerke. Hij heeft nog een laatste zucht in armen van baasje , oh nee , waarom , hij wordt nog maar 12 jaar binnen een maand . Niets zien aankomen . Wat gaan we hem allemaal missen , een leegte in huis , hij lag zo graag in de keuken tegen de kasten , altijd ergens in de weg . Hij was voor iedereen een knuffel vriend . Onze lieve Moyito