Loopsheid

Woensdag 29 juli is dus dag 1.
Website by Kathy
Baasje wacht nog een volle dag voor ze het meld op de site en zegt tegen Marc en Rita om zeker te zijn. De pups zijn allemaal vertrokken van Ilaysa , maar eentje is gebleven , teefje : Triana. Nu wordt alles klaar gezet voor de bevalling van Tormenta . Ze laten haar niet meer alleen , want uitgerekend kan ze vanaf donderdag bevallen .
Iedere dag kijkt baasje of ik nog niet loops wordt. Baasje lacht , ze zegt joepie ik ben loops .
Lewis is ook gecontroleerd : HD : A , ED : 0-0 , ogen : vrij , Pra 1 : vrij , Pra 2 : drager , Icht : drager (geen pelletjes). Hij heeft ook zijn werkcertificaat. En behaalde uitmuntend met plaatsingen op show.
Een loverboy hadden ze al lang in hun gedachten voor mij. Lewis is ook hier geboren uit Cayto & Fayca , de start van Of Cay’s Happiness. Met deze combinatie komen alle goldens van hier in de stamboom.
Normaal hadden ze mijn loopsheid verwacht veel vroeger. 1 dagje verloor ik wat maar nadien niets meer . Baasje werd wat ongerust en liet me onderzoeken. Oef , alles is ok . Afwachten en de natuur zijn gang laten gaan.

De lessen die gestart waren in februari zijn jammer gestopt door corona.

Erna werden ze herstart , maar baasje was bang om te gaan , om iets binnen te brengen voor de pups van Ilaysa.

Op de leeftijd van 1 jaar moest ik testen ondergaan om te zien alles ok met mij.

Oef , baasjes heel content : HD : A , ED : 0-0 , ogen : vrij , Pra 1 - 2 : vrij en Icht : drager (geen pelletjes).

Nu en dan deed ik mee op een show.

Werken voor baasje doe ik met veel plezier , zo behaalde ik mijn werkcertificaat.

De eerste jachtwedstrijd was ik heel onwennig door al de schoten.

Maar op de volgende wedstrijd behaalde ik mijn “Tres Bon”.

Ik ben dus Moyona , een zot spook , zeggen ze tegen mij , ben een speelse maar ook een hele lieve .

Als je mijn pa Moyito kent weet je waarom ik zo graag geknuffeld wordt.

Ik ben geboren bij vrienden van baasje , Marc en Rita , mijn mama Oonagh is hier geboren.

Ze vonden het een goeie match om nestje te doen met Moyito. Zo ben ik geboren.

Baasjes moesten een naam vinden voor mij , zo kwam baasje oma op het idee : Moy - van mijn pa Moyito en Ona - van mijn mama Oonagh

Na lang met baasjes hun voeten te spelen , dat ik niet loops werd , is het eindelijk zover .

Dagboek : Moyona & Lewis

Hier kan je dagelijks alles volgen van begin loopsheid tot vertrek van haar pups. Zie hierboven de knoppen voor de verschillende tabbladen . Veel leesgenot !!!
Dag 5 : zondag 2 augustus : Tormenta bevalt van 4 pups . Wij mogen kijken aan het venster.
Dag 13 : maandag 10 augustus : baasje zorgt eerst dat iedereen zijn eten heeft gekregen en de pups in orde zijn. Dan de auto in en richting dierenarts. Oei , mijn aders hebben het ook warm . Gaat wat moeilijk bloed te prikken , ik ben heel flink en blijf rustig zitten. Dan terug naar het labo . Baasje zegt er is nog juist wat tijd om thuis een koffie te drinken. Marc komt ook toe met mijn loverboy Lewis. Waar gaan we nu naartoe . We rijden na elkaar , want samen in auto zou feest zijn. Origy is ook al zot van mij en wilt oefenen. Maar nee , het mag niet . Lewis zet al mooi zijn oortjes als hij mij ziet uitspringen uit de auto. Hij is in zijn nopjes . Dierenarts krijgt niet veel tijd , haha , we willen er meteen aan beginnen , dus baasje denkt dat ik rond mijn hoogtepunt ben. Lewis doet goed zijn best en geeft een grote hoeveelheid sperma van super kwaliteit. Ik blijf mooi staan om het in te brengen maar daarna moet ik met mijn achterpootjes op schoot van baasje en voorpootjes op de grond voor kwartiertje. Das wel een rara houding en ik trapel wat . Juist aan de auto krijgen we telefoon van labo , progesteron staat op 9.12 , ideaal voor 1 ste KI. Thuis gekomen heeft baasje Ivo gans het zwembad leeg gemaakt en vers water. Oeps , we mogen niet zwemmen , baasjes willen graag eens zelf erin. Maar wij krijgen wel water in de schelp om ons af te koelen. Pups van Tormenta worden in gras gelegd , te warm voor hen op vetbed , ze zijn meteen stil.
Dag 12 : zondag 9 augustus : dierenarts vraagt om vroeg te komen , doordat er fietsen is . Geen probleem , want hier zijn we vroeg wakker met de kleine spookjes. Om 7u45 zijn we al bij de dierenarts . Dan meteen bellen labo de wachtdienst , we mogen het brengen. Wat gaat het vlug rond 9u bellen ze al met het resultaat , progesteron 6,82 . Das juist een raar getal , want voor KI is het beter rond 9 à 10 voor eerste. Overleg met dierenarts. Best om maandag terug bloed en ook al een KI te doen . Is een warme dag , we hebben er allemaal last van . Genieten in de tuin & zwembad . Pups buiten op vetbed met Tormenta , want ze piepen constant. ‘s Avonds gaan baasjes met Triana eens een terras doen in Ieper.
Dag 9 : donderdag 6 augustus : In de ochtend zijn baasjes nog druk in de weer , containerpark enzo. Oh , zalig in de namiddag mogen we allemaal een frisse duik nemen in het zwembad. ‘s Avonds komt de dierenarts voor controle van Tormenta & haar pups . Zo neemt hij ook terug wat bloed bij mij. Baasje Ivo brengt het meteen naar het labo. Later in de avond resultaat , oeps ik ga nog niet vlug omhoog , progesteron 1,89. Oh , wat nu doen wachten tot maandag voor bloed , maar als ik piek doe , kan het te laat zijn. Ze spreken af voor zondag .
Dag 7 : dinsdag 4 augustus : ik moet vroeg mee met de auto. Ai , ik krijg een prik in mijn poot , er wordt wat bloed genomen. Ik krijg ook een vaccin tegen herpes . We rijden door naar het labo , normaal tegen de middag weet baasje resultaat. Oei , ik sta nog heel laag , progesteron 1,30. Baasjes zijn druk aan het werk , verder werken aan ons huis. Baasje Ivo is de stalling aan het voegen , wij helpen graag mee , hihi , in de weg liggen. Baasje is de zolder grondig aan het opruimen . Tis grote kuis , er vliegt veel in de kar voor containerpark.
Dag 14 : dinsdag 11 augustus : Marc komt toe met Lewis , oh ik weet al meteen dat we terug op zwier gaan. De KI verloopt heel vlot , Lewis super kwaliteit van sperma en 10 cc , grote hoeveelheid. Erna nog wat praten met een koffie in de tuin, terwijl ik me rustig houd . Das belangrijk na een KI. Baasjes werken nu niet , want met die hittegolf is dat niet te doen . Zorgen voor mij & mijn vriendjes dat we afkoeling krijgen en zorgen ook voor de pups. ‘s Avonds typt baasje voor Tormenta het dagboek.
Dag 15 : woensdag 12 augustus : Baasje vroeg aan dierenarts wat te doen nog een 3 de KI of niet . Normaal is 2 x KI voldoende . Maar doordat ik traag omhoog ging is baasje wat wantrouwig en wil nog een 3 de . Zo zijn we om 9u30 terug op pad . Wat staat Lewis nog zot , dus ben nog niet van mijn hoogtepunt. Alles verloopt terug heel vlot. Terug thuis ben ik gans de namiddag heel rustig , wil niet spelen en ik ga Origy niet uitdagen aan de omheining. Zou dat een goed voorteken zijn !!! We hopen het en duimen dat het is gelukt. Nu is het een 4-tal weken wachten voor de echo en hopen dat we goed nieuws dan kunnen melden.