Website by Kathy

Mijn pups zijn 6 weken oud

Dagboek : Moyona & Lewis

Dag 42 : zondag 22 november : oh al 6 weekjes oud vandaag . Vorige week heeft baasjes geen fotogeniek foto’s genomen van mijn pups , was te druk voor hen , te moe , hihi. Deze week zijn baasjes al druk in de weer om alles klaar te zetten voor de fotosessie. Met dank aan de toekomstige eigenaars van een pupje van mij , Anne & Marc voor de antieke kinderwagen . Oh baasjes heeft veel leuke foto’s genomen , zo verschillende voor in het dagboek en ook voor op de pagina van fotogeniek . Daarna is het genieten van de rust , tis dan ook zondag , veel slapen !!!
Dag 48 : oh , wat zie ik nu er komt een auto opgereden , oei de dierenarts is daar . Mijn spookjes worden grondig onderzocht : tandjes , oren , luisteren hart , naveltjes , hihi , het zijn allemaal echte mannetjes , hun bolletjes zijn al ingedaald . Ai , ai , ze krijgen hun prikjes en ook vaccin in neus , bah , niet lekker !!! De rest van de dag mogen ze spelen , wat zijn ze graag buiten , spelen op hun brug en in ballenbad. ‘s Avonds met onze vrienden worden ze 1 voor 1 in show gezet op tafel , whaaw wat doen ze het goed en wat een prachtige pups heb ik .
Dag 47 : vrijdag 27 november : baasje heeft mijn spookjes vroeg eten , want na het eten slapen ze altijd nog wat en dat is goed voor vandaag . Wordt een zware dag voor hen . Yihaa , ze komen de puppy test doen met hen. Wat zijn we benieuwd . Oh , mijn baasjes glunderen bij het bespreken van de test van mijn pups , allemaal heel sociaal en ze deden het super !!! In de namiddag gaat baasje met Oraya naar de dierenarts , ja hoor voor bloed te prikken want ze is loops .
Dag 46 : amaai wat is dat wegen toch vermoeiend , maar baasje is wel trots op mijn kadetjes dat ze mooi stil blijven zitten op de weegschaal.
Dag 45 : woensdag 25 november : eerst zorgen dat mijn pups terug kunnen rondcrossen buiten , want ‘s morgens bij het minste geluid zijn ze wakker en staan ze al te janken aan de duer om naar buiten te mogen . Gelukkig hebben we nog droog weer , zo kunnen ze heel de dag buiten en mogen ze ook buiten eten . Spelen op de brug , in ballenbad en natuurlijk met elkaar , ze slapen al veel minder , na halfuurtje in hun iglo lopen ze al terug rond , zijn kortere dutjes. Baasje zegt vandaag doen we verder met trimmen , wie mag eerst . Eerst Oraya , dan Ilaysa , amaai is maar bruin water die van hen afloopt , maar ze gaan dan ook zo graag op muizenjacht in de tuin en putten graven. Daarna is het de beurt aan Rina en Romyna , allemaal zo lekker fris en zacht . Tayro en Triana mogen ook hun trimbeurt hebben , wat zijn ze flink , blijven stil zitten op tafel en dat al zonder riem aan. Oh , baasje moet op haar knieen zitten want mijn mormels willen niet uit de iglo om naar binnen te gaan , zo zalig buiten ! Met mijn kostuum aan mag ik dikwijls bij mijn spookjes , dan doe ik mijn toertje om te zien of ze allemaal in orde zijn . Nog wat spelen en knuffelen met baasje Ivo . Op de weegschaal zitten ze mooi stil en verdikken doen ze goed , eten dan ook al een grote portie vaste korrels.
Dag 44 : de poort die baasje heeft gemaakt is heel mooi aan de stalling . Oh , Origy wilt graag op de foto ermee . De jongste Tayro kijkt graag mee met baasje Ivo naar de voetbal . Eerst was het zwemmen voor Triana en tayro , samen met zusje Thelma , was tof .
Dag 43 : maandag 23 november : baasje zegt tis eens tijd dat al mijn vriendjes en ik eens een grondige trimbeurt krijgen en ook eens terug fris zijn , want na al die werken in de stalling waarvan wij graag erdoor lopen , zijn we wat verkleurd hihi !!! Eerst de 2 oudste Lovely en Lavinya , oh wat zijn ze terug zacht en reuken ze lekker. Wie nu aan de beurt , onze zotte man Origy , oh wat is hij fluffy . Ja nu is het mijn beurt , dat zal deugd doen , mijn haar begin ik nog niet te verliezen , want als de melk stopt dan veranderen de hormonen en gaan we volledig uit vacht , dan wel niet meer mooi want niet meer geen broek of staart , dat duurt ongveer tot 4 -5 maanden dat we dan volledig terug in vacht staan . Nu mag ook nog Tormenta op de trimtafel en in bad . De dag is voorbij , nu tijd voor de pups om ze allemaal terug naar binnen te doen , dat vinden ze niet leuk , dan zingen ze een liedje . Wat is dat niet lekker , tijdens het wegen , krijgen al mijn pups pasta , ze moeten ontwormd worden , bah !!!