Nu toch bijna 20 minuten tussen . Er zijn teefjes die bijna 2u laten tussen iedere pup . Maar ikke niet , ben een record aan het doen . Om 8u01 wordt reutje Geel geboren , weegt 470 gr , een ferm bolleke.
Website by Kathy
Om 8u20 , teefje Turqioos/zilver is er en ze weegt 475 gr , oeps voorlopig de dikste. Onze vrienden met de papa Lewis van onze pups , volgen alles mee via messenger , dat is zo leuk om te delen met hen.
De pups hebben hun weg naar de tepels al goed gevonden , de melkbar is al open . Moyona laat hun allemaal al goed zuigen terwijl ze nog volop aan het bevallen is . Baasje mag wel niet weggaan uit de kist , want anders zou ik rechtstaan. Baasje krijgt al pijn aan haar knieën van bij mij te zitten . Baasje wrijft op mijn buikje zo worden mijn weeën gestimuleert.
Moyona haar oogjes worden zwaar , is dan ook allemaal zo vlug na elkaar , ze kan niet eens wat rusten . Nog maar 9 minuten ertussen en teefje Oranje/zilver komt eruit. Om 7u42 en ze weegt 400 gr .
Veel tijd om te rusten ertussen is er zeker niet want na een 5 tal minuten beginnen de persweeën terug , en ja hoor om 7u33 met de stuit eerst is reutje Roze er . Op de weegschaal staat er 455 gr . Allemaal al een mooi gewicht.
Het gaat heel vlot de bevalling , nog maar een halfuurtje later en pup nr 4 is geboren , wel altijd met wat hulp. Het wordt kleur Turqioos en weegt 420 gr om 7u12.

Terug maar een halfuurtje tussen en ja hoor daar is ons eerste meisje dat wordt geboren.

Ze weegt 450 gr , geboren om 6u45 en krijgt lintje paars / zilver om.

De kleuren effen zijn reutjes en met zilverdraad erin zijn het teefjes.

Na een kwartiertje trekt mijn buik terug samen , 2 de pup in aantocht.

Om 6u15 komt reutje piepen. Hij weegt 425 gr en krijgt het lintje Orange aan.

Dag 62 : zondag 11 oktober : gans de nacht heeft baasje gewaakt bij mij , ik was enorm onrustig , rondlopen , hijgen , wilde naar buiten . Baasje dan maar mee met zaklamp , maar ik moest wel aan de riem blijven , ze was bang dat ik terug onder de struiken ging kruipen in mijn put. Rond 4u30 hijgde ik meer en af en toe maakte ik een raar geluid , oeps zegt baasje de weeën zijn bezig . Eerst haar terug aankleden want je weet maar nooit dat dierenarts moet komen . Dan begint ze alles klaar te leggen voor de bevalling . Ik ga op verkenning in de werpkist en voelt meteen al vertrouwt aan.

De bevalling : mijn kroost

Dagboek : Moyona & Lewis

Baasje houdt me goed in de gaten terwijl ze rondloopt . Mijn vriendjes slapen nog . Baasje maakt baasje Ivo wakker , want als het zou beginnen is een bevalling beter met 2. De persweeën beginnen en ik verlies al slijm en vruchtwater. Zal niet meer lang duren . Ik weet niet echt wat er gebeurt , ik jank enorm en baasje probeer me te kalmeren en wat mee te helpen voor de geboorte van mijn eerste pup . Om 5u45 is mijn eerste pup er , een reutje , baasje laat mij meteen likken eraan . De navelstreng scheurde af bij de geboorte en zo is de nageboorte niet mee.
Eens op de weegschaal , een dikkertje van 460 gr en krijgt een gekleurd lint aan paars .
Meteen al aan de melkbar !!! Mijn vriendjes kijken mee aan het hekken wat er allemaal gebeurt
Voorlopig hebben we 5 reutjes en 3 teefjes. We hebben een prognostiek gemaakt en nu kunnen er nog een paar winnen . Baasje voelt er nog zitten , dus mijn bevalling is nog niet gedaan .
Baasje voelt aan mijn buik , ze denkt dat er nog een pup is en ja hoor de persweeën zijn daar al terug . Baasje is bang dat het pupje terug dood zal zijn . Met veel hulp want ik ben uitgeput , komt de pup eruit , vlug vliezen open en baasje begint meteen te wrijven want het heeft hartslag , maar piept niet meteen , oh na een paar minuten begint het al te bewegen , baasjes gelukkig en ik geef haar vlug een likje , tis een meisje , om 10u10 en ze weegt 455 gr. Kleurlintje Roze/zilver Nu al 6 reutjes en 4 teefjes die aan de melkbar liggen . Baasje helpt me eens recht te staan om eens naar buiten te gaan voor een plasje en dan ook eens te voelen , ze denkt dat het gedaan is ze voelt niets meer. Ze stuurt een sms naar de dierenarts om langs te komen voor inspuiting dat mijn baarmoeder goed samentrekt en nog eens te voelen.
Nu duurt het langer en zijn er veel persweeën , baasje zegt is normaal als de bevalling ten einde loopt want ik ben ook meer vermoeid en de pups zitten verder. We zien het snuitje eruit komen , maar niet zo leuk om te zien , neusje blauwe kleur en tongetje hangt uit , oh nee zegt baasje , ze helpt vlug mee , geen placenta en niet proper wanneer pup eruit komt. Toch wrijft baasje om te zien of er misschien toch nog een hartslag is , maar nee het is dood geboren . Ik wil er niet naar kijken , ik voel dat het niet juist is . Het is een heel klein reutje , maar 250 gr , om 9u40. Terwijl baasje toch alles nog probeer , kijkt ze plots opzij en ziet daar nog een pup liggen . Ook heel raar zicht , was gans ingewikkeld , denk placenta gedeeltelijk van pup ervoor . Vlug de vliezen openen en alles errond verwijderen , maar jammer genoeg ook geen hartslag meer , weegt 275 gr . Wat is dat hard , baasje heeft het wat moeilijk en ik wil er niet naar kijken , baasjes wikkeld ze in en legt beiden samen .
De pups komen al van wat verder zo was er ietsje meer tijd tussen en moet ik ook meer persen. Reutje Groen komt eraan om 8u50 , oh het is een heel bleek pupje van kleur . Hij weegt 425 gr.
Dag 2 : is zo zalig slapen met mijn kleintjes dicht bij mij !!!!
Dag 1 : maandag 12 oktober : de eerste nacht is goed verlopen , met baasje die constant mij en mijn pups in de gaten houd. Ik ben bekaf van de bevalling , mijn oogjes hangen en zitten ook wat opgezwollen . Wat zie ik mijn pups graag , ze worden gewassen van mij en mogen constant aan de melkbar.
Baasje oma maakt een mooi geboorte kaartje . In de namiddag wordt iedere die op de lijst staan opgebeld met het blije nieuws.
Baasjes zijn zo trost op mij en mijn pups . Ze hadden er enorm naar uitgekeken , in de stamboom van mijn pups zitten al de hondjes die hier al hebben geleefd . Cayto en Fayca , de start van Of Cay’s Happiness . Hayissa waar baasje mee zoveel heeft beleefd een grote kampioene . Oonagh dochter van Hayissa en moeder van Moyona . Moyito vader van Moyona , is opa . Lavinya zus van Lewis , vader van de pups , is tante .
Kijk eens hoe fier in ben , wel wat vermoeide ogen , heb dan ook al 1 dag en nacht niet geslapen , baasje ook niet , hihi !!!
Baasje legt al mijn pups in een wasmand . Ik wordt eerst wat gewassen , zodat ik terug fris ben . Nu wordt de werpkist helemaal ververst . Ik hou alles goed in de gaten , zou in de wasmand kruipen , maar baasje zegt dat het niet mag , moet wat wachten .
Dierenarts komt langs , kijkt naar al mijn pups . Ook naar de 2 pups die dood geboren zijn , waren heel klein , zo jammer . Alles is ok met hen. Voelen aan mijn buik , geen pups meer . Ik heb in 4u25 , 12 pups ter wereld gebracht.
Tis baasje Ivo zijn verjaardag vandaag . Oma blijft bij mij om te zien of alles goed gaat. Baasjes gaan eens wat gaan eten , verjaardag vieren .
Dag 6 : zaterdag 17 oktober : Rina en Romyna mogen mee met baasje met de auto , is naar de dierenarts , is niet ernstig , als je nestje wil doen of een dekking moeten jaarlijks de ogen getest worden. Oh wat is baasje blij , ze zijn allebei vrij de ogen van Romyna en Rina . Baasje oma , is in de buurt van mij en mijn kleintjes , ze kijkt regelmatig dat er niets gebeurt en dat ze allemaal goed drinken. Baasjes zijn druk bezig in de stalling , de vloer ligt er en is gevoegd , nu terug wat in orde doen dat al mijn vriendjes terug binnen kunnen als het regent , want met dat weertje moeten ze ook binnen kunnen spelen en slapen tijdens de dag . Schilderen is ook terug aan de orde. Dat zal nog wel voor enkele weken zijn .
Dag 5 : vrijdag 16 oktober : vandaag heeft baasje een dagje verlof , maar oeps , is niet om te rusten , ze gaat verder doen in de stalling , schilderen , want ze wilt zo vlug mogelijk alles mooi van de hondjes . De nachten zijn zwaar , ieder uur de pups wisselen en dan nog constant in de gaten houden dat er geen pup onder mij vastzit . De pups kunnen al goed zingen en ik kan goed snurken zegt baasje . Ik slaap heel diep , soms voel ik zelf niet dat baasje mijn pups wisselt.
Dag 3 : woensdag 14 oktober : oh baasje was enorm bang , er zat een pup vast onder mijn rug en reageerde niet meer meteen , door te wrijven was de pup terug erbij , gelukkig. Ik kan dat niet voelen als ze onder mijn rug proberen te kruipen en zo is dat gevaarlijk dat ze stikken . Zo zegt baasje , we gaan het anders doen , want 10 pups rond mij is te druk. Er wordt een klein mandje gezet bij mij en onder de lamp , zo liggen er 5 pups bij mij en 5 in de mand , om het uur is het wisseling . Iedere avond wanneer baasje klaar is met werken , legt ze al mijn pups in een grote wasmand en wordt mijn plekje ververst . Baasje zal iedere week een foto nemen van de wasmand , hoe vlug ze zal vol liggen , hihi. Mijn pups liggen in alle mogelijk houdingen om te zuigen .