Website by Kathy
Dag 40 : maandag 11/05 : njam njam ik start vandaag al aan de 2 de fase , krijg andere voeding , wat is die lekker Vandaag is het ook een leuke dag voor mijn vriendinnetje Tormenta , ze is jarig , 3 jaar en ook haar pups van haar eerste nestje zijn vandaag 1 jaar oud . Eerst helpt ze mee met baasje het gras afdoen , oeps en nu moet ze zo op de foto met haar lekker taartje .
Dag 45 : zaterdag 16/05: drukke dag hier in huis , baasje Ivo is begonnen met de afbraak van deel van de stalling dat we gaan vernieuwen . s avonds na het werk , worden we allemaal nog mooi uitgeborsteld , oh dat doen zo deugd !!!
Dag 41 - 44 : dinsdag 12/05 tem vrijdag 15/05 : een drukke week voor baasje , de hondjes mogen terug komen voor een trimbeurt , wat zijn vele gelukkig dat hun dikke winterjas eraf gaat. Ik neem al wat meer afstand als de zotte spoken in volle vaart afkomen , ik bescherm al mijn buikje.
Dag 46 : Tis zondag vandaag , baasje werkt wat in de tuin samen met oma, groene vingers geeft ze toch een beetje . Dan eventjes een knuffel moment met mij. ‘sAvonds wordt er gehaakt , zie eens wat ze hebben gemaakt voor mijn kleine spookjes die op komst zijn ?? De kleurtjes met zilverdraad erin is voor de meisjes. De tijd kort al goed in , normaal kan ik bevallen vanaf dag 59 en als ik volledig mijn tijd uitdoe is het dag 63.
Dag 47 : maandag 18/05 , een gewone werkdag hier voor iedereen en ik geniet van het zonneke , maar als het te warm wordt ga ik toch wat liggen waar het fris is . Weet toch dikwijls niet hoe ik moet liggen , dat buikje begint ferm te groeien. Ze zeggen al dikkertje tegen me , hihi.
Dag 48 : dinsdag 19/05 : iedere dag kijkt baasje naar de andere teefjes of ze nog niet loops zijn , want Rina was al vorige week loops. En ja hoor weer eentje loops , maar het is Romyna vandaag . Oh nee , nog niet Moyona of Tormenta , ze spelen wat met onze voeten .
Dag 49 : woensdag 20/05 , oh wat is baasje content , Tormenta is loops . Vanaf vandaag terug tellen bij haar voor eerste bloedtest . Nu nog hopen Moyona ook .
Dag 52 : tis zaterdag vandaag , klusjes dag voor baasje en dan wat halen voor de werken aan de stalling , ik hou alles in het oog op afstand . Want voor ons is het te gevaarlijk dat we dichtbij komen , ze graven een geul voor fundering van een nieuwe muur , helpen graven zouden we wel willen doen zeggen mijn vriendjes . Ah , baasje Ivo is uit het zicht , vriendjes de kust is veilig , je kan wat helpen met graven . Oeps baasje kijkt boos , was niet op de juiste plaats dat we graven , hihi.
Dag 51 : vrijdag 22/05 , baasje is aan het werk , hondjes komen mooi en fris buiten uit het salon . Ik loop wat rond in de tuin en af en toe doe ik mijn dutje in het zonneke , ben vlug moe , maar dat dik buikje moet dan ook overal mee naartoe.
Dag 50 : donderdag 21/05 , een speciale dag vandaag , het is een feestdag , maar ook voor mij is het een feestdag , hopen dat er iemand denkt aan mij . Ik kan niet op zwier gaan , want zou voor mij te lastig zijn . Zeker in die warmte , maar baasjes denken aan me , de taart ruikt al lekker die in de oven zit. Daarna nog een fotoshoot , om te zien of mijn buikje al lager hangt , en ja hoor . Nu ben ik in dromeland , slaapwel
Dag 56 : baasjes druk aan het werk , ik lig heel graag in de stalling in het middan van het pad , lekker fris want ik kan al moeilijk tegen de warmte . Als ik op wandel ga in de tuin moet ik veel gaan zitten tussen in , dat tonnetje weegt dan ook al veel. Baasje is daar met de beautycase , oh zalig ik wordt verwent , mijn pootjes worden geknipt en goed geborsteld , wel niet op de trimtafel maar op de grond , voor baasje wat hard zitten , hihi.
Dag 55 : dinsdag 26/05 , resultaat van Moyona , geen stille loopsheid , dus blijft verder gewoon wachten tot ze loops wordt.
Dag 54 : maandag , baasjes lopen er nerveus bij , want terug veel regelen voor de komende dekking van mijn vriendinnetje Tormenta . Oei , hoe zal baasje dat nu doen , ik moet mee met de auto , maar hoe in de auto geraken met mijn dik tonnetje. Ze halen de loopplank uit , maar nee daar wil ik niet op , ze kunnen mij ook niet duwen . Eerst voorzichtig mijn voorpoten op de bumper en dan nemen ze mijn achterpoten en heffen me op , amaai wat ben ik zwaar zeggen ze me. Vriendinnetje Moyona en Tormenta vergezellen me. We zijn bij de dierenarts , ik krijg een prik het herpes vaccin . Ook Tormenta krijgt het vaccin. Bij Moyona wordt er bloed genomen , ze willen zeker zijn dat ze niet stil loops is . Nu rijden we eerst nog naar het labo. Morgen ochtend resultaat .
Dag 53 : zondag 24/05 : eindelijk zegt baasje mogen we terug eens gaan trainen jacht , na zo een lange tijd . Moyona staat al meteen klaar aan het poortje want ze ziet dat baasje zich klaarmaakt en jachtfluitje hangt al aan haar nek. Ik zou ook wel meewillen , maar lopen zou zijn als waggelen , buikje van ene kant naar andere kant. Zie eens wat een buikje , een tonnetje !!! In de namiddag is baasje druk in de weer , ze halen de werpkist uit en zetten die klaar voor mij , nu nog met gewoon een laken erin want iedereen is benieuwd om erin te gaan kijken . Al het gerief wordt ook verzameld .
Dag 57 : donderdag , baasje moet regelen met haar klanten want ze moet ‘s morgens met Toremnta om bloed te prikken . ‘Avonds na het werk van baasje Ivo is er een knuffel momentje met mij , nu het nog kan met mij alleen , want binnen enkele dagen zal ik niet meer alleen zijn maar misschien met verschillende kleine spookjes.
Dag 58 : tis vrijdag 29/05 , start van een verlengd weekend . Na een drukke werkdag is baasje eerst naar de dierenarts met vriendinnetje Tormenta , daarna knuffelt ze wat met mij . Wrijven op mijn buikje en wat stampen de kleintjes , zo leuk vind baasje dat om te voelen, ze zijn dan ook heel actief. Mijn buikje veranderd al wat , ipv rond , zie je nu al dat mijn pups zich verplaatsen naar achteren , tis dan ook niet zo lang meer. Oeps , wat doet baasje nu , ze neemt mijn temperatuur , dat moet iedere ochtend , ‘s middags en ‘s avonds gebeuren , als mijn temperatuur 0.5 tot 1 graad zakt dan zou de bevalling binnen de 24 u beginnen , wel vergelijken altijd ‘s morgens met elkaar of ‘s middags of ‘s avonds . Baasje zegt staat nog normaal , nog niet voor morgen en ik ben ook nog heel rustig , nog geen tekens. Ze mag nog gerust een nachtje in haar bedje gaan slapen , ik ben ook al vertrokken naar dromeland.
De bevalling Dag 60 : zondag 31/05 , baasje is bij me blijven slapen vannacht. Eerst een dikke knuffel aan Lavinya , want ze is 8 jaar vandaag . Ik was wat onrustig , wist niet zo goed waar ik wilde liggen. ‘s Morgens zorgde baasje om eerst de kraamafdeling klaar te maken , je weet maar nooit wanneer ik eraan ga beginnen . Gans de morgen wist ik niet goed wat ik wilde , ik zong alle soorten liedjes en liep overal naartoe , oeps zegt baasje overal druppels en kleine plasjes op de grond , het zal voor vandaag zijn. En ja hoor ‘s middags zag baasje mijn buikje al eens samen trekken , de weeen waren op komst. Ik ging met baasje samen in de werpkist zitten , ik lag dan neer zo dicht mogelijk bij baasje want ik voelde me zo raar. De persweeen volgden elkaar al vlug op en baasje controleerde of ze al iets zag . En ja hoor om 14u43 was mijn eerste pup er , eerst de vliezen losmaken en dan mocht ik likken aan mijn pup , het moeder gevoel was daar meteen . Ik keek hoe baasje de navelstreng afbond en dan mocht ik terug wat likken aan mijn pup, dan naar de weegschaal en kijken wat het was en ja het is een reutje , hij kreeg het lintje kleur turqioos aan. Terwijl hij op zoek ging naar mijn tepeltjes om te drinken , was het al aan de 2 de pup om het daglicht te zien. Een teefje om 14u51 met kleurtje Turqioos/zilver , ieder teefje krijgt bij het kleur zilverdraad erbij , zo op de foto’s kan je dan goed zien dat het een teefje is. Nu een korte pauze dat ik de tijd kan nemen om mijn 2 pups wat te wassen , baasje zegt dat ik zo rustig ben om te bevallen en zo lief met mijn kleintjes. Om 15u34 reu Orange , halfuurtje later 16u02 teef orange/zilver. Ze volgen vlot na elkaar. Ah , nog eentje terug een reu roze om 16u23. Nu wat uitrusten en klein dutje , de kleintjes vinden de melkbar al heel goed. Om 17u43 is reu groen er , volgen dan om 18u reu geel en om 18u48 teef roze/zilver. De reutjes hebben de meerderheid voorlopig. Baasje hoopt nu nog wat teefjes want ze voelt aan mijn buik en ja er zitten er nog in. Ah nog een teefje om 19u36 kleur groen/zilver , er was nu wat tijd tussen , ben dan ook heel moe aan het worden. Om 20u18 is reu lente daar , dat is verkleurde draad . Alles valt stil baasje doet mijn recht staan om te voelen en zegt ik voel nog iets , zo ga ik op andere zij liggen , misschien dat het vlugger zal gaan. Na een tijd wachten met veel persen , want zit al ver is om 21u30 reu blauw er. Ik ben nu bekaf , ik moet nu uit de werpkist om eens te bewegen en plasje te gaan doen . Nu voelen ze niets meer in mijn buik , is gedaan , heb dan ook 11 pups die ik nu met veel liefde ga verwennen. Baasje haalt al mijn pups uit de kist en legt ze in wasmand , alles wordt proper gemaakt dat ik lekker fris kan liggen met mijn kroost. De foto’s van de bevalling , sorry voor de kwaliteit maar geen tijd gehad om fototoestel juist af te stellen , moest wat rap gaan van mij
Dag 59 : zaterdag 30/05, een drukke dag in huize of cay’s happiness . Baasje Ivo doet verder met de werken aan de achtergevel van de stalling. Vriendinnetje Tormenta moet mee met de auto , vandaag officiele oogtest , dat is jaarlijks te doen . Alles is ok. Er wordt ook met dierenarts besproken om ‘s avonds terug te gaan voor de inseminatie . Ik loop nog altijd op het gemak rond met mijn dikke bolle buik die van ene kant naar andere kant slingerd. De schelpen worden gezet op de binnenkoer want is ook zo warm vandaag , ik koel me ook graag af , ga in de schelp zitten.