Dagboek : Romyna & Synek

Dag 60 : dinsdag 9/02 , gans de nacht was ik onrustig , wist niet goed hoe ik moest gaan liggen of zitten , mijn kopje hangde naar beneden terwijl ik rechtstond en ik viel zo in slaap , baasje probeerde me te doen liggen terwijl ze wreef op mijne dikke buik. Baasje ging terug boven wat verder werken , maar ze was niet gerust , veel komen kijken wat ik aan het doen was beneden , baasje had een donsdeken en laken gelegd in de werpkist zodat ik mijn nestje kon maken , want voor het begint graven we overal . Nu de tuin is afgezet door het slechte weer kan ik niet gaan graven tussen de bomen. Baasje ziet bij het eten dat ik al meer begin te blazen , ze zegt zal voor vandaag zijn . Ik heb geen eetlust meer , met al mijn pups in mijn buik is er momenteel geen plaats meer , hihi. Rond 14u ziet baasje mijn buik intrekken , oeps de weeen beginnen . Baasje begint alles klaar te maken , gerief wordt dicht bij de werpkist gezet . Weet niet zo goed wat er allemaal met mij gebeurt ….
Website by Kathy
Dag 1 : ik ben heel erg moe , eten de goesting is er nog niet , was dan ook een lange bevalling . Baasje waakt bij m e ‘s nachts om te zien of er geen pup onder mij terecht komt , want er zijn er dan ook nog veel.
Dag 3 : baasje is gans de dag bezig om het internet terug te krijgen , bellen naar de technische dienst en in namiddag een technieker , nee nog geen oplossing , oeps baasje haar haar staat wat recht , hihi wat boos . Ze vind het zo jammer dat ze nu niet kan vertellen voor mij van mijn pups voor de toekomstige eigenaars . Mijn vriendjes willen graag komen kijken aan de werpkist naar mijn spookjes , maar ik heb dat nu nog niet graag en zeg het ook als ze te dicht komen . Iedere avond worden mijn pups gewogen om te zien of ze voldoende melk drinken , want ik heb maar 9 tepels en ze zijn met 11.
Dag 2 : donderdag 11/02 : baasje heeft gisteren iedereen opgebeld of gemaild , bijna iedereen hebben we blij kunnen maken met een pupje van mij. Gelukkig voor de mensen die jammer genoeg geen pupje hebben , is mijn zusje Rina loops en wordt volgende week gedekt door een prachtige reu . Oh Wat is baasje boos vandaag , we hadden al een tijdje problemen om dingen up te loaden naar de site en zo kwam de computer specialist langs om te kijken , hij zei dat we een oude modem hebben en bijna geen snelheid. Zo was baasje al meteen naar de winkel voor andere modem, bij installeren begon de miserie , geen internet of telefoon meer . Nu juist dat baasje ging beginnen aan de site over mijn pups te typen. Veel telefoons naar de technische dienst , terug andere modem gehaald , maar niets haalde uit. Ze zeiden morgen zal een technieker komen in de namiddag , zo maar wachten . Gelukkig kon baasje wel veel foto’s nemen van mij en mijn kroost. Wel wat moeilijk vo or de juiste kleuren want de lamp moet blijven branden voor de warmte.
Dag 6 : maandag 15/02 : baasje moet weg met mijn zusje Rina naar de dierenarts , oeps ze maakt hetzelfde mee als ikke , ook een prik in haar pootje voor bloed , na een uurtje weten ze al haar waarde . Nog te laag . Ik ben wat onrustig , ‘s nachts moet baasje met me mee naar buiten , heb wat last van diarree en naweeen . Maar baasje vind dat niet erg , ik kan er dan ook niets aan doen. Terwijl mijn baasjes werken zorg ik heel goed voor mijn kroost , baasje oma komt regelmatig kijken of alles ok is . Over de middag zorgt baasje voor lekker eten , want ik moet kracht opdoen en zorgen dat ik voldoende melk heb. Iedere avond na het werk is het ver bedje voor mij en mijn pups en ook wegen van allemaal , baasje houdt het goed in de gaten dat ze wat omhoog gaan in gewicht.
Dag 4 : zaterdag 13/02 : baasjes zijn druk bezig met de boven af te werken voor te laten schilderen , maar ze vergeet mij niet , ze komen veel kijken of alles ok is met mij en mijn pups . Wat zegt baasje dikwijls dat ik zo goed zorg voor hen . Yihaa , tis avond en hebben terug internet en telefoon. Baasje oma maakt een mooi geboorte kaartje om naar de eigenaars van mijn pups te sturen .
Dag 5 : tis zondag : Valentijn vandaag : feest van de geliefden , als je mijn spookjes ziet is het volop liefde !!!! Piepen doen ze niet veel , is omdat ik zo rustig ben met hen . De melkbar is altijd open en ze liggen allemaal graag dicht tegen mij. ‘s Nachts telt mijn baasje dikwijls of er zeker geen eentje onder mij zou vast zitten terwijl ik slaap.
Baasje zit bij mij in de werpkist en probeert me gerust te stellen , na lang persen en wat janken want het doet wel pijn voor de geboorte van mijn eerste pup. Het is een reutje geboren om 15u20 , het waren eerst de staart en achterpootjes zonder vliezen , zo was het moeilijker , baasje laat mij meteen kijken , ik zit recht doordat het pijn deed , wanneer baasje mijn pup toont vergeet ik alles en begin meteen te likken , want zie ik hem meteen graag. Oeps , waar gaat hij naartoe , baasje wilt hem eerst wegen en kijken alles goed is , 475 gr , is een dikkerd , hij krijg kleurtje Turqioos aan .

De bevalling

De persweeen zijn daar al terug maar het duurt wel heel lang voor mijn volgende pup er is , baasje wordt al wat ongerust . Om 17u10 een teefje van 435 gr en krijgt kleurtje Turqioos/zilver aan.
Na de 2 de pup , volgen de andere pups vlotter , ik ben ook heel rustig om te bevallen , ik lig heel stil en baasje helpt me goed , aflikken help ik mee . Om 17u30 reu Orange : 420 gr om 17u53 teef Orange : 440 gr om 18u05 reu Paars : 400 gr om 18u50 reu Roze : 385 gr om 19u04 teef Paars : 425 gr om 19u55 reu Blauw : 410 gr om 20u13 teef Roze : 385 gr om 20u30 teef Blauw : 425 gr Baasje denkt dat ik gedaan heb . Ze doet alle pups in het mandje onder de lamp, oh nee wat doe je nu met hen. Baasje doet me rechtstaan om eens te voelen , ze voelen nog iets zitten , maar zijn niet zeker of het nog een pup is , want bij 1 pup was er geen placenta mee , die was vooraf afgescheurd , dat komt eens voor. Ik begin terug te persen , het blijft lang aanduren , baasje belt tussenin naar de dierenarts om langs te komen om nog eens goed te voelen . Na 1u25 te persen , ja hoor daar is nog een pup , baasje bang dat hij niet meer leeft want al een lange bevalling, ze doet de vliezen open en mijn pup beweegt al , oef zegt baasje. Reutje Geel weegt 425 gr . Dierenarts is er , ik moet terug rechtstaan , goesting heb ik niet veel meer , ik krijg een prik omdat de placenta nog niet is afgekomen . Al mijn pups zijn geboren , wat ben ik content en baasjes ook , allemaal in leven . Wat zijn ze trots op mij omdat ik het zo goed heb gedaan. Een voor een worden mijn pups goed bekeken door dierenarts. Alles ziet er ok uit !!! Allemaal in het mandje , baasje zorgt dat ik terug straks zalig kan liggen bij mijn pups , alles wordt ververst en ik ga eventjes wandelen om plasje te doen , oeps de placenta is eruit .