Dagboek : Romyna & Synek

Hier kan je dagelijks alles volgen van begin loopsheid tot vertrek van haar pups. Zie hierboven de knoppen voor de verschillende tabbladen . Veel leesgenot !!! Sorry toekomstige baasjes van mijn pups en lieve mensen die graag mijn dik buikje volgen en dan mijn pups. Baasje heeft uiteindelijk wat tijd gevonden om te beginnen aan mijn dagboek. Ze mag wat voort maken want mijn pups zullen niet eeuwig in mijn buik blijven zitten. Hihi.
Website by Kathy
Na een paar jaar dat er ten huize Of Cay’s happiness geen pups zijn geboren , werd er op 13 november 2018 pups geboren van mijn mama Oraya & Toto . Zo op de leeftijd van 8 weken bleven ik en mijn zus Rina hier wonen bij mama Oraya. We waren 2 zotte pups en pubers , shows hebben we gedaan met mooie resultaten , tot corona alles deed veranderen en dat er niets meer was van shows en wedstrijden. Zo jammer genoeg geen punten kunnen behalen voor later een titel te behalen .
Dag 8 : maandag 7/12 : oeps , ik moet mee met de auto , baasje waar gaan we naartoe . Oh nee , daar is het niet leuk , ze prikken in mijn pootje en nemen wat bloed. Ze nemen ook een uitstrijkje. Rond 11u krijgt baasje een berichtje dat ik nog laag sta van progesteron : 1,95 . Voor dekking moet ik rond de 10 staan .
Dag 7 : zondag 6/12 : Sinterklaas , zou die ook gekomen zijn voor ons , want we zijn altijd braaf , gewoon nu en dan een putje erbij in de tuin , hihi. Njam njam pickenikken . Baasjes hebben het druk , want gans de boven moet leeg , beginnen met de renovatie van de boven verdieping . Wij houden v an een luie zondag , ik zorg graag voor mijn vriendinnetje Triana.
Dag 6 : baasjes hebben het moeilijk vandaag want de andere pups gaan naar huis , afscheid nemen na 8 weken is heel moeilijk. Een prachtig fleece deken gekregen.
Dag 5 : vandaag gaan er al 2 pups naar hun nieuwe thuis van Moyona , gelukkig gaan we ze nog dikwijls zien , want ze gaan wonen bij vrienden . Ik en mijn vriendjes moeten ons rustig houden , want er is vandaag ook een fotosessie met de pups van Moyona en jammer we mogen niet helpen.

Loopsheid

Op de dag dat mijn mama Oraya wordt gedekt , zie baasje dat ik ook loops ben , oeps zegt baasje , zal een drukke tijd worden met 2 nestjes.
Baasjes zeggen als ik 2 jaar ben , mag ik mijn eerste nestje hebben , ze hadden wel niet gedacht dat ik iets vroeger dan normaal ging loops worden ,samen met mijn mama Oraya, zo was het zoeken naar een mooie loverboy voor mijn met spoed , hihi. Ze waren al lang verliefd op de mooie reu Synek , verschillende keren al gezien op show. Hij is heel sociaal en een zotteke. Dan eerst contact nemen om te weten of hij voorlopig in Belgie woont , want hij woont gedeeltelijk in Belgie en gedeeltelijk in Polen. We horen dat hij voorlopig in Polen verblijft. Zo spreekt baasje af om gekoeld sperma te laten komen wanneer het tijd is . Mijn loverboy is Synek : Sh. Ch. Prince Charming Qdore of Labgold, hij heeft al meerdere titels , zo heeft hij een prachtige titel behaald van Show Champion in Engeland , ook is hij Dansk , Lithuanian , Nederlands , Ploski , Internationaal Kampioen . HD A, ED 0 -0, ogen : vrij, PRA 1 & 2 : vrij, Icht : drager, alle pups zullen d rager of vrij van ichthyosis : geen pelletjes
Wanneer ik 1 jaar werd hebben ze gezorgd dat al mijn gezondheidstests werden gedaan voor in de toekomst. HD A, ED 0- 0, ogen : vrij, PRA 1 & 2 : vrij, Icht : vrij , baasjes heel gelukkig met alles vrij .
links : Romyna , rechts : mijn zus Rina links : Romyna , rechts : mijn zus Rina
Dag 9 : oh nee , ik moet terug mee naar de dierenarts , terug prik in mijn poot voor bloed , baasje wil geen dag overslaan , omdat mijn mama Oraya altijd heel vlug omhoog gaat en bij mij weten ze dat nog niet . Terug thuis moet baasje meteen terug aan het werk , het is druk in het trimsalon na een maand verplichte sluiting. Rond 11u krijgen we bericht : progesteron 2,43, oh nog alle tijd.
Dag 13 : tis zaterdag , baasje is aan het werk in het salon en baasje Ivo is bezig met werkjes in huis , dus een drukke dag . ‘s Avonds terug richting dierenarts , ik hou me heel stil want ik weet nu wat er gaat gebeuren , de 2 de KI . Ze geraakt niet in mijn baarmoeder , die heeft zich al gesloten , dus ik sta heel hoog in progesteron . Dus inseminatie tot tegen de baarmoeder vandaag . Het duurt weer een tijdje om de sperma wakker te krijgen , maar gelukkig is het nog goed en heel beweeglijk. Nu is het duimen en hopen dat binnen 4 weken leuk nieuws is !!!
Dag 12 : vrijdag 11/12 : jammer zegt baasje dat de dekking gisteren niet was , want het baasje haar verjaardag . Vandaag baasjes hun huwelijksverjaardag , maar door corona kan er toch neit veel gevierd worden . De doos met sperma is aangekomen bij de dierenarts , eigenaar wel moeten bellen waar het pakket was , de doos was nog in depo en moest eingelijk al bij dierenarts zijn . Toch gelukkig nog geleverd . Om 17u na het werk moet ik terug mee naar dierenarts voor bloed , baasje blijft wachten in auto met mij tot resultaat , want als ik hoog zou staan is het nog KI vanavond. We moeten lang wachten want nog druk in praktijk en veel telefoons. Ah , resultaat gekend , progesteron : 9,25 , ideaal voor de 1 ste KI . Moet terug naar binnen , toch niet weer . Moet op tafel staan , wat gebeurt er nu . Ik zie de dierenarts raar kijken , baasje vraagt wat er is , ze ziet dat de doos is open gemaakt voor controle in Brussel , ook waar het sperma in zit , hopelijk heeft het niet warm gekregen , baasje haar hart bonst in haar keel , niet waar he . De sperma wordt opgewarmd , na paar minuten kijken microscoop , oei geen leven erin . Nog eventjes wachten en opwarmen . Oef , nu is er leven in de sperma , is heel goed kwaliteit , top !!! Ik moet heel stil blijven staan , ze brengen de sperma in tot in mijn baarmoeder , baasje kan alles meevolgen op het scherm , want is met camera Ze zeggen dat ik heel flink was . Ze maken filmpje van beeld microscoop van de zaadcellen , amaai zegt baasje , er zijn er zeker voldoende.
Dag 10 : baasje heeft voor iedere dag een hondje moeten verplaatsen om met mij naar de dierenarts te kunnen gaan , vanmorgen om 9u moesten we terug zijn voor bloed. Baasje denkt dat het aan het naderen is , want Origy wordt al zotter . Baasje moet oppassen want wij mogen geen spelletje spelen samen , te dichte familie . Oh , ik ga wel traag omhoog , vandaag nog maar aan 3.10. Dierenarts zegt dat baasje contact mag nemen met eigenaar van mijn loverboy , dat ze morgen mogen gaan om gekoeld sperma te laten opsturen , zodat het vrijdag hier in Belgie is , want het duurt 1 dag om te versturen. Alles wordt geregeld , oef morgen moeten ze geen bloed nemen want de sperma is hier toch nog niet.